Miksi Kruunuaita?

Kiinteä hinta, pitävät aikataulut ja laadukkaat tuotteet.

Yksityisasiakkaille

Panostamme vaivattomaan ja luotettavaan toimitukseen, laadukkaisiin suunnittelemiimme tuotteisiin ja erinomaiseen palveluun.  Sivuiltamme löytyy tilauslaskuri, jolla voi näppärästi vertailla uusien aitojen ja porttien hintoja.

Tommi Ignatius, 050 368 9797, myynti@kruunuaita.fi

Lue lisää

 

Taloyhtiöille

Toimitamme aidat kokonaispalveluna. Puramme vanhat, asennamme uudet aidat mittojen mukaan ja siivoamme jäljet.
Aita valmistuu nopeasti ja vaivattomasti säistä riippumatta.
Pyydä tarjous tai suunnittelukäynti.

Jukka Ignatius  |  044 7555 850  |  tuotanto@kruunuaita.fi

Lue lisää

 
Kestävä aita syntyy laadukkaista osista

Puuaidan käyttöikä

Puuaidan tekninen käyttöikä on keskimäärin noin 30 vuotta. Kun pintakäsitellyn aidan huoltomaalaus suoritetaan 10 – 15 vuoden välein, saadaan puuaidalle huomattavan pitkä käyttöikä. Yleisimpiä virheitä ovat tolppien valaminen suoraan maahan, jolloin sitä ei voi jälkikäteen oikaista esim. roudan vuoksi sekä aidan huoltamatta jättäminen.

Lautatavara ja tolpat

Teetämme lautatavaran erikseen Keski-Suomessa. Lautatavaran ja tolppien kaikki syrjät on hienosahattu.
Yleisesti markkinoilla olevassa ns. aitalaudassa syrjät on höylätty, mutta hienosahatussa pinnassa maali pysyy paremmin. Kulmien mikroviisteet viimeistelevät lautatavaramme ja tolppiemme siistin ulkonäön.
Tolppamme on sahattu siten, että puun keskuskohta on tolpan kulmassa, jolloin tolpat kestävät paremmin eivätkä halkea.

Maajalka

Käytämme aidoissamme säädettävää avohahlomallista teräsmaajalkaa. Säädettävillä maajaloilla aita on helpompi asentaa. Maajalka uppoaa maahan 75 cm maan muotojen mukaisesti, jolloin se pysyy tukevammin maassa. Pinnalle jäävää osaa kääntämällä aidasta saadaan suora. Yleensä markkinoilla on tarjolla ainoastaan ns. kuppikaulaisia maajalkoja, joita ei voi säätää. Jos asennus kuppikaulaisella maajalalla menee pieleen, on helposti koko aita vinossa. Maajalkamme mahdollistaa myös tolpan suoristamisen jälkikäteen. Esimerkiksi aura-auton tönäistyä aitaa aidan saa suoristettua helposti maajalan osia kääntämällä. Teräsmaajalkojen pohjassa on vesiaukko sekä pohjakoroke, joten tolpan tyvi on aina irti maasta eikä lahoa. Ne pitävät muotonsa asennusvaiheessa sekä kestävät pidempään, sillä metalliosien ainepaksuus on n. 50 % vahvempi kuin vastaavissa tuotteissa.

Viistetyt katelaudat ja vaakajuoksut

Käytämme aidoissamme viistettyjä katelautoja ja vaakajuoksuja, jotka teetämme Keski-Suomessa. Viistetyt vaakajuoksut sekä katelauta pidentävät aidan ikää. Kosteus ei jää vaakajuoksuihin ja katelautoihin, koska vesi ja roskat valuvat pois viistetyltä laudalta helpommin. Katelaudat joutuvat aidassa suurimmalle rasitukselle, joten luonnollisesti niitä joutuu uusimaan muutaman vuoden välein. Katelaudat ovat kuitenkin helposti irrotettavissa ja vaihdettavissa.

Tolpanhatut

Tolpanhattuja on kahta kokoa, 75 x 75 mm sekä 100 x 100 mm. Käytämme itsesuunnittelemiamme tolpanhattuja. Tolpanhattuja löytyy muovisena, puisena ja metallisena. Tolpanhattujen alareunat ovat sentin mittaiset, mikä suojaa alla olevaa tolppaa hyvin.

Kiinnikkeet

Olemme suunnitelleet käytössämme olevat ruostumattomasta teräksestä tehdyt kiinnikkeet itse. Tukevat kiinnikkeemme viidellä kiinnitysreiällä soveltuvat hyvin aitaelementtien kiinnitykseen.

Maalaus

Käytämme aidoissamme vesiohenteista Tikkurilan Pinja Pro -maalia. Maali on kestävä eikä se ota pintahometta. Tämän maalin käytöstä on vuosikymmenien kokemus. Myymme aitoja joko pohjamaalattuna, jolloin aidan voi maalata itse tai kaksi kertaa maalattuna, jolloin aita tulee asennusvalmiina. Aita on mahdollista tilata myös painekyllästettynä.

Portit

Käytämme porteissamme säädettäviä saranoita, jotka on tehty ruostumattomasta teräksestä. Teetämme saranat erikseen juuri portteihin sopiviksi. Säädettävillä saranoilla portin saa aina säädettyä suoraksi ja toimivaksi.


Puuaita on ekologinen valinta

Olemme koko toimintamme ajan pyrkineet tekemään tuotannossamme ekologisia valintoja.
Tuotamme puuaitaa kotimaisesta puusta keskimäärin 10 000 juoksumetriä vuodessa. Kotimaisen puun käyttäminen on meille luonnollinen valinta, sillä se tuotetaan lähellä, kuljetuspäästöt sekä -kustannukset pysyvät kohtuullisina ja se tuo työpaikkoja Suomeen. Suomen pinta-alasta on 78 % metsätalousmaata. Metsäteollisuus onkin yksi tärkeimmistä teollisuuden aloista Suomen kansantalouden kannalta.

Suomalaisen puun käyttäminen on vastuullista, koska puita istutetaan ja metsiä hoidetaan Suomessa jatkuvasti ja järjestelmällisesti. Kaikkialla maailmassa asiat eivät ole näin hyvin. Haluamme ylläpitää luonnon tasapainoa palauttamalla puut takaisin luontoon taimien muodossa, mutta istuttaa taimet sinne, missä niitä erityisesti tarvitaan. Vuosittain lahjoitamme puuntaimia kehitysmaihin Kirkon Ulkomaanavun kautta, yhden taimen jokaista 50 aitametriä kohden.